Skip to main content

Zin om zo’n leuke Adirondack stoel zelf te maken ?

Adirondack chairIk hoor nu veel mensen zeggen : een wat ???

Even wat historische achtergrond info :

Het begon allemaal rond 1903 toen ene Thomas Lee met zijn familie op vakantie was in Westport New-York. Hij zocht een oplossing om lekker te kunnen zitten op de glooiende omgeving rondom zijn vakantiehuis.

Dus ging hij aan de slag met een plank hout en een zaag en maakte met uiteindelijk 11 stukken de stoel die nu bekend is onder de naam Adirondack stoel.

De stoel heeft meestal een waaiervormige achterkant en leunt enigzins achterover

Zijn vriend Harry Bunnel vondt het zo’n bijzondere stoel geworden dat hij er patent op aanvraagde. En omdat hij een inkomen zocht voor de wintermaanden begon hij stoelen te makeen in zijn werkplaats om aan de zomergasten te verkopen. Al zijn creaties waren gemaakt van “Hemlock” (dit is een hele grote Dennen soort), werden groen of bruin geverfd en gesigneerd.

Het kenmerk van de Adirondack stoel, zijn zijn brede, platte armleuningen, en het grote comfort waar de gehele Adirondack stijl om bekend staat. Vanwege de solide constructie staat deze stoel garant voor jaren zitplezier.

Tegenwoordig kom je de stoelen tegen in allerlei vormen van “loveseats” tot schommelstoel, maar altijd herkenbaar aan zijn bouwstijl en platte armleuningen.

Zo, nu weten we wat er bedoeld word en kunnen we verder gaan.
Op het internet zijn er heel veel bouwplannen te vinden, sommige gratis, voor sommige moet je een kleine vergoeding betalen.

Wanneer je daadwerkelijk zo’n bouwtekening gebruikt heb laat dit dan even weten hoe het gegaan is, daar profiteren anderen weer van.

Nu kan ik zelf het wiel uitvinden en mijn eigen bouwtekening maken maar tot die tijd zal ik een aantal sites vermelden waar je ze kan bekijken en of downloaden in diversen vormen.

Popular Mechanics
Build Eazy
Canadian Homeworkshop
plansinwood.com
Ana's Adirondack Chair
The family handyman Adirondack planfamily handyman
MultiGrip Adirondack plan

Zin om zo’n leuke Adirondack stoel zelf te maken ?

sitemap